×

Error

Category not found

EN BY I UDVIKLING

Esbjerg har altid været præget af viljen til forandring.

Esbjerg blev ”født” for ca. 150 år siden, da Danmark mistede sine havne på Vestkysten efter de slesvigske krige. Med stor hast anlagde man Esbjerg Havn, og Esbjerg by opstod i kølvandet af havnen. I mange år prægede transport og senere fiskeri havnen, og da tingene ændrede sig markant i midten af 1970’erne var esbjergenserne klar til forandring. Der blev satset på områder som offshore og senere vindenergi, og i dag er Esbjerg Danmarks ubestridte energimetropol.

 

Byen summer af energi, og det forplanter sig også på den kulturelle scene.

I løbet af et år udbydes mere end 500 arrangementer, lige fra kunst over idræt til musik. I baghaven ligger Nationalpark Vadehavet, der står over for en optagelse på Unescos Verdensarvsliste i 2014. Her udspiller der sig hver dag en fantastisk scene, som bør opleves sammen med en af områdets erfarne naturvejledere.

 

I Esbjerg er du tæt på alt.

Fanø kan nås med færge på 12 minutter, Hjerting Strand på 5 minutter og Legoland ligger kun 45 minutter fra Esbjerg. På bare en halv time kan du bevæge dig fra dynamikken i Esbjerg til Danmarks ældste by Ribe. Her sænker roen sig, og du kan fordybe dig i den smukkeste middelalderby i Danmark.

 

Hvis du gerne vil se film fra Esbjerg, så find Visit Esbjerg på YouTube. Her har vi vores egen filmkanal. Hvis du vil se, hvad der sker i byen, så klik ind på visitesbjerg.dk. Vi glæder os til at se dig.

 

Læs mere...

 

 

ESBJERG ORDNINGEN

Esbjerg ordningen er et tæt samarbejde mellem eliteidrætsklubber, ungdomsuddannelser og Esbjerg Kommune om talentudvikling. Samarbejdet sikrer dig som udøver optimale betingelser for at kombinere ungdomsuddannelse med eliteidræt. Ordningen er fleksibel, og bygges individuelt op omkring dig som udøver.

 

HVAD FÅR DU SOM UDØVER?

Uddannelsesmentor

Uddannelsesinstitutionens mentor er din primære kontaktperson, og sikrer – i et samarbejde med de respektive idrætsklubber - en overordnet sammenhæng i uddannelsesforløbet.

 

Buddyordning

Du har mulighed for at få en studiekammerat tilknyttet, som kan hjælpe dig med at opbygge netværk, tage notater og holde dig fagligt opdateret, hvis du er fraværende.

 

Mulighed for genlæsningstimer

Afhængig af din mængde af godkendt fravær, vil der, efter behov, være mulighed for at etablere genlæsningstimer i dine undervisningsfag. Dette sker i et samråd mellem dig som udøver, uddannelsesmentoren samt dine undervisere.

 

Vejledning og sparring gennem veletableret elitenetværk

Gennem vores veletablerede netværk har du mulighed for at få vejledning og sparring – både i forhold til din idræt, din uddannelse og til din travle hverdag som eliteidrætsudøver.

 

Idrætsklinik og fysioterapeuter

Du har mulighed for at benytte vores fysioterapeuter samt idrætsklinikken, som er bemandet af erfarne læger med et højt fagligt niveau, der alle har et stort kendskab til idrættens mangfoldige skadesmønstre.

 

Kontakt

For yderligere oplysninger om Esbjerg Ordningen kan du kontakte din klub eller Anna Bach Kristensen, eliteidrætskonsulent ved Esbjerg Kommune ank22@esbjergkommune.dk eller tlf. 76 16 15 80.

 

Du kan læse mere på vores hjemmeside:

www.eliteidraetesbjerg.esbjergkommune.dk

 

Læs mere...