ELITEIDRÆT ESBJERG

ELITEIDRÆT ESBJERG

Eliteidræt Esbjerg er en kommunal eliteorganisation, som ønsker, at fremme mulighederne for at unge kan dyrke eliteidræt på højest mulige niveau. I Esbjerg Kommune arbejder vi for at skabe optimale forhold for eliteidrætsudøvere inden for områderne familie, job, bolig og uddannelse – altså med fokus på “det hele menneske”.  Den ultimative præstation forudsætter optimale forhold for eliteidrætsudøveren!

Esbjerg Kommune var det første sted i Danmark som etablerede idrætsklasser i folkeskolen. Vi har særligt fokus på idræt gennem både dagtilbud, idrætsklasser, ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser, for på den måde at sikre en rød tråd gennem uddannelsessystemerne.

 

Eliteidræt Esbjerg har følgende eksisterende tilbud til idrætstalenterne:

 • Idrætsklasser (7.-10. klassetrin)
 • Morgenmadsordning
 • Esbjerg Ordningen – fleksibelt uddannelsesforløb på ungdomsuddannelser
 • Buddyordning
 • Mulighed for genlæsningstimer
 • Støtte på videregående uddannelser
 • Vejledning og sparring i veletableret elitenetværk
 • Adgang til idrætsklinik og fysioterapeuter
 • Idrætspsykologisk supervision

 

I Esbjerg Kommune har vi etableret flere idrætsfaglige netværk, hvor vidensdeling, dialog og udvik­ling er nøgleord. Blandt andet er følgende netværk iværksat:

 • Idrætsrådet
 • Cheftrænerforum
 • Talenttrænerforum
 • Koordineringsgrupper i folkeskole, på ungdomsuddannelser og på videregående uddannelser

 

Vores idræts – og eliteidrætspolitik sikrer, at vi kan arbejde inden for Team Danmarks strategier for eliteidræt.

 

Kontakt

For yderligere oplysninger om Eliteidræt Esbjerg kan du kontakte Anna Bach Kristensen, eliteidrætskonsulent ved Esbjerg Kommune:
ank22@esbjergkommune.dk eller tlf. 76 16 15 80.

 

Du kan også læse mere på vores hjemmeside:

www.eliteidraetesbjerg.esbjergkommune.dk

 

EN BY I UDVIKLING

Esbjerg har altid været præget af viljen til forandring.

Esbjerg blev ”født” for ca. 150 år siden, da Danmark mistede sine havne på Vestkysten efter de slesvigske krige. Med stor hast anlagde man Esbjerg Havn, og Esbjerg by opstod i kølvandet af havnen. I mange år prægede transport og senere fiskeri havnen, og da tingene ændrede sig markant i midten af 1970’erne var esbjergenserne klar til forandring. Der blev satset på områder som offshore og senere vindenergi, og i dag er Esbjerg Danmarks ubestridte energimetropol.

 

Byen summer af energi, og det forplanter sig også på den kulturelle scene.

I løbet af et år udbydes mere end 500 arrangementer, lige fra kunst over idræt til musik. I baghaven ligger Nationalpark Vadehavet, der står over for en optagelse på Unescos Verdensarvsliste i 2014. Her udspiller der sig hver dag en fantastisk scene, som bør opleves sammen med en af områdets erfarne naturvejledere.

 

I Esbjerg er du tæt på alt.

Fanø kan nås med færge på 12 minutter, Hjerting Strand på 5 minutter og Legoland ligger kun 45 minutter fra Esbjerg. På bare en halv time kan du bevæge dig fra dynamikken i Esbjerg til Danmarks ældste by Ribe. Her sænker roen sig, og du kan fordybe dig i den smukkeste middelalderby i Danmark.

 

Hvis du gerne vil se film fra Esbjerg, så find Visit Esbjerg på YouTube. Her har vi vores egen filmkanal. Hvis du vil se, hvad der sker i byen, så klik ind på visitesbjerg.dk. Vi glæder os til at se dig.

 

Læs mere...

 

 

ESBJERG ORDNINGEN

Esbjerg ordningen er et tæt samarbejde mellem eliteidrætsklubber, ungdomsuddannelser og Esbjerg Kommune om talentudvikling. Samarbejdet sikrer dig som udøver optimale betingelser for at kombinere ungdomsuddannelse med eliteidræt. Ordningen er fleksibel, og bygges individuelt op omkring dig som udøver.

 

HVAD FÅR DU SOM UDØVER?

Uddannelsesmentor

Uddannelsesinstitutionens mentor er din primære kontaktperson, og sikrer – i et samarbejde med de respektive idrætsklubber - en overordnet sammenhæng i uddannelsesforløbet.

 

Buddyordning

Du har mulighed for at få en studiekammerat tilknyttet, som kan hjælpe dig med at opbygge netværk, tage notater og holde dig fagligt opdateret, hvis du er fraværende.

 

Mulighed for genlæsningstimer

Afhængig af din mængde af godkendt fravær, vil der, efter behov, være mulighed for at etablere genlæsningstimer i dine undervisningsfag. Dette sker i et samråd mellem dig som udøver, uddannelsesmentoren samt dine undervisere.

 

Vejledning og sparring gennem veletableret elitenetværk

Gennem vores veletablerede netværk har du mulighed for at få vejledning og sparring – både i forhold til din idræt, din uddannelse og til din travle hverdag som eliteidrætsudøver.

 

Idrætsklinik og fysioterapeuter

Du har mulighed for at benytte vores fysioterapeuter samt idrætsklinikken, som er bemandet af erfarne læger med et højt fagligt niveau, der alle har et stort kendskab til idrættens mangfoldige skadesmønstre.

 

Kontakt

For yderligere oplysninger om Esbjerg Ordningen kan du kontakte din klub eller Anna Bach Kristensen, eliteidrætskonsulent ved Esbjerg Kommune ank22@esbjergkommune.dk eller tlf. 76 16 15 80.

 

Du kan læse mere på vores hjemmeside:

www.eliteidraetesbjerg.esbjergkommune.dk

 

Læs mere...

 

 

249
UNDERHOLDNINGS
ARRANGEMENTER

159
BUTIKKER OG
INDKØBSCENTRE

42
CAFÉER OG


RESTAURANTER

12
UDDANNELSES
INSTITUTIONER

Bolig

EN HØJ HAMBURGER

Esbjerg Sports College er opført i 2014 og har plads til op til 30 elever.

Colleget er centralt placeret, så eleverne for mulighed for at bo lige op ad træningsfaciliteterne. Det er et 11 etagers højhus med 1 ½ og 2 - værelses lejligheder. Der er indrettet et stort fællesrum i tagetagen. Her er der et dejligt stort køkken/alrum, som er samlingsstedet efter skole og træning. Køkken/alrum indeholde køleskab, komfur, opvaskemaskine og mulighed for aflåste skabe og skuffer. Desuden er der en stor tagterrasse med byens bedste udsigt. Der er porttelefon /udgangskontrol i forhallen samt fælles vaskerum i stueetage og cykelkælder.

 

LEJLIGHEDERNE

Lejlighederne er enkelt mands værelser og opført i moderne materialer.

Lejlighederne er mellem 28 m2 og 32 m2. Der er naturligvis eget bad & toilet og lejlighederne indeholder både køleskab & komfur. Alle lejlighederne har TV- og internetopkobling. (fjernsyn er ikke en del af indretningen). Til hver lejlighed er der et lille depotrum i kælderen. Lejlighederne er ikke møbleret, så du har mulighed for selv at sætte dit præg på din lejlighed. Indretning og udseende kan ses herunder, ligesom der er billeder af facaden.

 

DET PRAKTISKE

Økonomi mm.

Når man får tildelt en lejlighed via Esbjerg Sports College skal man være opmærksom på følgende vilkår:

 • Lejekontrakten er et mellemværende mellem beboer og boligforeningen Ungdomsbo
 • Huslejen ligger på ca. 3.300 og 3.500 kr. pr. måned
 • Ungdomsbo opkræver også forbrugsafgifterne på vand og varme
 • El afregnes direkte med SE
 • TV og internet er ligeledes Esbjerg Sports College uvedkommende
 • Der betales et kontingent til Esbjerg Sports College på 500 kr. pr. måned i 10 måneder (juli og august er betalingsfri)
 • Der betales et gebyr på kr. 7.500 pr. elev pr. klub pr. år. Gebyret opkræves hos klubben, som kan vælge at opkræve gebyret hos eleven
 • Kontingentet dækker bl.a. en del af de administrationsomkostninger, der er forbundet med at administrere Esbjerg Sports College samt forskellige fælles arrangementer
 • En obligatorisk madordning er en del af Esbjerg Sports College. Den består af morgenmad og frokost (mandag - fredag) og aftensmad (mandag - torsdag)
 • Madordningen kører i almindelige skoleuger og altså IKKE i skoleferier
 • Madordningen koster pt. pr. måned i 10 måneder 1620 kr. (juli og august er betalingsfrie)

 

Læs mere...

 

Kontakt

Esbjerg Sports College

Esbjerg Sports College
Grådybet 73 E
6700 Esbjerg
Telefon: 76 11 42 21
Mail: kontakt@esbjergsportscollege.dk

 

Læs mere...